Flying Kids 2

enaeria-gia-paidia

Flying Kids 2

Το ΣΚ 03,04/12 ώρες 15:30-17:00, ο «ΧοροΧρόνος» οργανώνει για δεύτερη φορά σεμινάριο εναέριων ακροβατικών για παιδιά, με τη Γιάννα Μεντβέντεβα και τον Γιάννη Σμέρο:

ΕΝΑΕΡΙΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η Εναέρια Ακροβατική είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές Τεχνικές του Τσίρκου.
Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς. Η γνώση του αντικειμένου, η οποία μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά εδώ και δυο περίπου αιώνες, διδάσκεται πλέον παγκοσμίως σε πιστοποιημένους Οργανισμούς, Ινστιτούτα και Εθνικές Σχολές Τσίρκου. Επαγγελματίες καλλιτέχνες του είδους, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας σε διεθνείς παραγωγές.
Η ενασχόληση με τα ακροβατικά απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, συγκέντρωση και πολύ πείσμα! Παρόλα αυτά το μάθημα προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις δυνατότητες ενός μέσου παιδιού δίνοντάς του την ευκαιρία να γυμναστεί με έναν πιο ενδιαφέροντα και παιχνιδιάρικο τρόπο.
Χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι ύφασμα που κρέμεται (silks) ή μια κούνια (trapeze),θα αιωρηθούμε, θα τυλιχτούμε και θα γνωρίσουμε την χαρά της έλλειψης βαρύτητας!
Μια σύγχρονη, μελετημένη μορφή παιδικής χαράς δηλαδή, που συνδυάζει την άσκηση με την εξερεύνηση των δυνατοτήτων του κάθε σώματος βοηθώντας παράλληλα στην ικανότητα αντίληψης του χώρου.
Μην ξεχνάμε πως η Εναέρια Ακροβατική είναι ένα είδος τέχνης, οπότε πέρα από την άσκηση, εστιάζουμε στη σχέση με τη μουσικότητα και τον ρυθμό. Γι’ αυτό , στόχος του μαθήματος είναι η δημιουργία μιας μικρής-προσωπικής ρουτίνας που να μπορεί ο καθένας να επιδείξει στους συναθλητές και φίλους του.

Το μάθημα απευθύνεται σε αρχάριους και σε όσους συνηθίζουν να γυμνάζονται ή όχι.
Η άσκηση περιλαμβάνει :
• Προθέρμανση, τρέξιμο, και ασκήσεις φυσικής κατάστασης (για να ιδρώσουμε…)
• Ασκήσεις μουσικοκινητικής έκφρασης και διαδραστικά παιχνίδια (για να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε το σώμα μας….)
• Ασκήσεις ενδυνάμωσης στο πάτωμα αλλά και στο trapeze και στα εναέρια πανιά ( για να δυναμώσουμε ….)
• Ασκήσεις ευλυγισίας (μόνοι μας και σε ζευγάρια. Για να γίνουμε λάστιχο…)
• Αρχές Ενόργανης Γυμναστικής σε βασικό επίπεδο (Τούμπες-ρόδες-κατακόρυφα για να αφομοιώσουμε τη σχέση μας με τον ανάποδο κόσμο…)
• Βασικές αρχές, ασκήσεις και πόζες επάνω στα πανιά και στο trapeze (για να μπορούμε να εκτελέσουμε ρουτίνες…)
• Αποθεραπεία και stretching (για να τεντωθούμε και να φύγουμε από το μάθημα με ζωντάνια και με μια αίσθηση ευεξίας…)
Η ιδιαιτερότητα του αντικειμένου απαιτεί να δώσουμε μεγάλη βάση στην ασφάλεια κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Η χρήση των αντικειμένων, γίνεται ΠΑΝΤΑ υπό επίβλεψη και με την κατάλληλη υποδομή (στρώματα, ζώνες ασφαλείας κτλ). Ο εξοπλισμίς που χρησιμοποιούμε στο μάθημα είναι υψηλών προδιαγραφών (με iso), αντίστοιχος με αυτόν που χρησιμοποιείται διεθνώς από τους επαγγελματίες του είδους και προσαρμοσμένος στις ανάγκες και στα μικρά χεράκια των παιδιών.

Κόστος σεμιναρίου: 25 ευρώ
Πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής: 210 3460899

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Flying Kids 2

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΑΝ ΞΑΝΑΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΡΘΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ.

    ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ.

    ΘΑ ΕΧΩ ΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!

    ΣΟΦΙΑ ΧΑΣΙΛΙΔΗ

Σχολιάστε