Επαγγελματικά Τμήματα


cea3cf87ceadceb4ceb9cebf-cf87cf89cf81ceafcf82-cf84ceafcf84cebbcebf-5
 
Έπειτα από εξέταση της επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού, οι επιτυχόντες μπορούν να εγγραφούν στα επαγγελματικά τμήματα της σχολής μας και να ξεκινήσουν το ταξίδι της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στον τομέα του Χορού. Η φοίτηση είναι τριετής και υποχρεωτική, ενώ ολοκληρώνοντας την αποκτάται το δίπλωμα Καθηγητών Χορού.
 
Στα επτά χρόνια λειτουργίας της σχολής γίνεται μια συνεχής προσπάθεια να δοθεί η ανάλογη αξία τόσο στον κλασικό όσο και στον σύγχρονο χορό. Μέσα από διαφορετικά συστήματα διδασκαλίας των δύο αυτών βασικών τεχνικών του χορού από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές, δίνεται στον σπουδαστή/μελλοντικό χορευτή η δυνατότητα  να εξελίξει την τεχνική του και η ελευθερία να αναπτύξει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του, έτσι ώστε να βρει τον προσωπικό του τρόπο έκφρασης.

 
Καθηγητές Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Διδακτικού Έτους 2022-23:
 
Κλασικός Χορός/Ρεπερτόριο
 
Μήτση Στεργιανού
Βαγγέλης Μπίκος
Κλεοπάτρα Κλουτσινιώτου
Βίκυ Ισαακίδου
 
Στον κλασικό χορό δίνεται έμφαση τόσο στην κατάκτηση της τεχνικής όσο και στην ανάπτυξη της χορευτικότητας του σπουδαστή.
 

 
Σύγχρονος Χορός/Ρεπερτόριο
 
Χριστίνα Σουγιουλτζή 
Πλωτίνος Ηλιάδης
 
Αλέξανδρος Σταυρόπουλος
Ηλίας Μπαγεώργος
Έντι Λάμε
 
Αυτοσχεδιασμός
 
Τάσος Καραχάλιος 
Άρτεμις Ιγνατίου
Αναστασία Βαλσαμάκη
 
Τεχνική Graham
 
Πένυ Διαμαντοπούλου 
 
Στο μάθημα του Σύγχρονου χορού, διδάσκεται κυρίως η τεχνική Release (ελευθέρωση), ένας γενικός όρος που δεν αποτελεί ένα κωδικοποιημένο σύστημα, συμπεριλαμβάνει πολλές τεχνικές (χορός, γιόγκα, πολεμικές τέχνες, τεχνική Alexander κ.α.) και αποτυπώνει τις πιο σύγχρονες τάσεις του χορού.
Στο Α’ έτος της σχολής διδάσκεται και η τεχνική Graham.
 

Πιανίστες

Άγις Καλαβρυτινός 
Βάλια Αμοιρίδη
Όλγα Αμοιρίδη